Hakkımızda

Vakfımız 1996 yılında Dt.Yavuz YENİDÜNYA önderliğinde Bursa'da bulunan hemşehri dernek başkanları, bürokratlar ve iş insanlarının destekleriyle Fevzi Çakmak Caddesi'nde faaliyetine başlamıştır. Kurulduğu 1996 yılından bu güne kadar sırasıyla Dt.Yavuz YENİDÜNYA, Prof.Dr.Halis ERTÜRK, Nazım SERHATLI, Osman ÇELİK, Güngör ŞAHİN ve Osman Nuri BAŞARAN Vakıf Başkanlığı görevini üstlenmişlerdir. 2022 yılı itibariyle Vakıf Başkanlığı görevine Op. Dr. Adnan DEMİRCİ seçilmiştir.

Faaliyetleri : Vakıf senedinde yazılı faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu çerçevede, yüksek öğrenim gören öğrencilere burs vermekte, yardıma muhtaçlara yardım etmekte, sorunları olanların sorunlarının çözümünde yardımcı olmaktadır. Sosyal etkinliklere katılmakla birlikte, hemşeri derneklerinin düzenlemiş olduğu etkinliklere maddi manevi destek olmaktadır. Bursa ilimizin sosyal etkinliklerinde rol almakta ve Artvin ilinin ve insanlarının tanıtımında üzerine düşeni yapmaktadır.

Vakfımız bir anlamda birleştirici ve bütünleştirici olmaya çalışmakta ve bununla ilgili olarak ileriye dönük projeler üretmektedir.

Vakfımız sahibi olduğu Demirtaşpaşa Mah. İnönü Cd. Yuvam İşhanı Kat.2 Daire. 213 (130 m2) osmangazi / Bursa adresinde faaliyetini sürdürmektedir.