|
Osman Çelikle Hizmete devam |
Artvinliler tarafından 2006 yılında kurulan Artvinliler Kültür Eğitim Turizm Sanat Spor ve Yardımlaşma Vakfı olağan genel kurulunu Yıldırım Kurtuluş caddesindeki yerinde gerçekleştirdi.
Osman Çelik on yedi kişilik tek liste ile yeniden Bursa Artvinliler Vakfı başkanı oldu. Vakfın olağan genel kurulu 24 Şubat 2008 Pazar gerçekleşti. Vakıf üyelerinin ve misafirlerin katıldığı genel kurul divan teşekkülünün oluşması saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Daha sonra gündem takip edilerek ikinci bir liste çıkmayınca oylamaya geçildi. Osman Çelik, Fevzi Cihan, Dursun Akan, Osman Nuri Başaran, Servet Büyükpoyraz, Nihat Yılmaz, Yüksel Köse, Suat Özkan, Okan Dursun, Güngör Şahin, Selcuk Yıldırım, Engin Meydan, Ali İhsan Şentürk, Hikmet Aydoğdu, Tanju Topçu, Erol Köse ve Murat Muratoğlu’nun asil yönetim kurulunu oluşturduğu Bursa Artvinliler Vakıf 2008 den sonraki faaliyetlerine imza atacak yönetim kurulu listesinin oy birliği ile seçmiş oldu.
Artvin’in kurtuluş etkinlikleri hazırlıklarının başladığı toplantıların ilkinde tüm Artvin dernek başkanlarının katılımı ile yapılan toplantıda Bursa’da yaşayan 600-700 bin Artvinlinin temsilcisi olarak hazır bulunan dernek başkanlarından, işlerinin yoğunluğu nedeni ile müsaade istemiş ve Bursaspor As başkanlığından dolayı Vakıfla ilgili yeteri kadar mesai harcayamadığını, ayrılmak istediğini belirtmişti. Vakıf başkanlığına, Vakfı geldiği noktadan bir üst düzeye taşıyacak birinin başkan olmasını gerektiğinin ifade etmişti. Fakat dernek başkanları Osman Çelik’in son yıllarda vakfa önemli bir yükseliş ivmesi kazandırdığını ve tekrar başkan olmasını istemişlerdi.
Osman Çelik listesinin oy birliği ile kabul edilmesinden sonra yaptığı katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasının bir bölümünde şunları söyledi. “biz herkesten aldığımızı herkese dağıtıyoruz, Artvinliler Vakfı olarak geçtiğimiz dönemlerde yaptığımız faaliyetler Bursa kamu oyu tarafından bilinmektedir. Biz sadece Artvinlilere dönük vakıf hizmetleri yürütmüyoruz. Gecen ramazan aylarında Bursa’nın köylerinde ihtiyaçlı insanlarımızı tespit ederek erzak, ihtiyaçlı okullarımızı tespit ederek kırtasiye ve giysi yardımlarında bulunduk. Pakistan depremine giysi, üniversite kazanmış beş yüzün üstünde öğrencilerimize burs, üniversiteyi kazanmış ama kayıt yaptıramayacak olan onlarca öğrencimize nakdi yardım, ve daha saymakla bitmeyecek vakıf hizmeti gerçekleştirdik. Vakıflar kuruluş amaçları gereği durumu iyi olanla olmayan arasında bir köprü vazifesi gören hizmet anlayışında Osmanlıdan bu yana gelen kutsal kurumlardır. Bunun için siz değerli Artvinlilerin ve Bursalıların yardım sever Türk halkının destekleri ile görevini yerine getirecek olan önemli kurumlarımızdır. Bunun için herkesin Artvin Vakfına ve tüm vakıflarımıza sahip çıkmasını istiyor, katılımız, bu güne kadar yaptığınız ve bundan sonra yapacağınız yardımlar için şimdiden teşekkür ediyorum.”
|